Onze duurzame horlogedoosjes

Onze duurzame horlogedoosjes

In deze blog leggen we uit hoe de doosjes worden gemaakt waarin onze horloges zitten en waarom ze zo duurzaam zijn.

Volledig gerecycled
Onze houten horloges worden gemaakt van hout dat al eens eerder ergens anders voor gebruikt is. Zo kan het zijn dat het hout in jouw horloge ooit in een tafel of een vloer heeft gezeten! Voor onze houten horloges zijn dus geen bomen gekapt. Dat is een fijn gevoel, toch?

We leveren onze horloges in stijlvolle en stevige horlogedoosjes, gemaakt van gerecycled papier. De doosjes zelf zijn gemaakt van massief karton, maar dat is grijs en dus niet zo mooi. Daarom zit er een stoer bruin laagje omheen. Dat heeft kraft papier. Het karton en het kraftpapier zijn allebei gerecycled uit oud papier en dus super duurzaam!

Karton
Karton is het meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal. Maar liefst 85% van het karton op de Nederlandse markt is gemaakt van gerecycled papier. De productie van karntonnen dozen begint dus vrijwel altijd met het recyclen van oud papier. De papierfabriek los het oud papier op in water. De papiervezels komen los van elkaar en zo ontstaat pulp, een mengeling van houtvezels en water. Eventuele vervuiling – zoals nietjes en plakband – wordt uit de pulp gezeefd, waarna het water voor 90% weer uit de pulp wordt gewalst en verdampt.

Kraftpapier
Kraftpapier heeft zijn naam te danken aan het Duitse woord ‘kraft’ dat ‘kracht’ betekent. Kraftpapier is ontzettend sterk en daarom heel geschikt om als geschenkdoosje van een horloge te dienen.  Om het papier sterk te krijgen worden tijdens het productieproces alleen lange papiervezels uit houtpulp en celstof gebruikt. Als je goed kijkt naar onze horlogedoosjes zie je de vezeltjes nog zitten. Het is een grappig idee dat die vezels ooit misschien in een melkpak of een filmposter hebben gezeten.

Andere manieren om het doosje te gebruiken
Onze horlogedoosjes zijn dus heel duurzaam, stevig en zien er ook nog eens stoer uit. Het is eigenlijk zonde om die weg te gooien of in een la op te bergen, dus daarom hier wat inspiratie van dingen die je er nog meer in kunt bewaren:
-specerijen en kruiden
-klein gereedschap (schroefjes, boutjes, pinnetjes, etc.)
-oorbellen
-sleutels
-kleingeld
-pasfoto’s

Kortom, alleen al voor het doosje zou je bij ons een houten horloge bestellen, toch?! Neem een kijkje in onze Shop en ontvang zo’n doosje gratis bij je bestelling!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *