Duurzaamheid

Voor elk verkocht horloge planten wij een boom
Wij werken al sinds de start van ons merk in 2014 samen met stichtingen die bomen aanplanten. Deze gecertificeerde Nederlandse en Amerikaanse stichtingen zorgen voor meer bomen en bos wereldwijd, en investeren daarmee in de toekomst van onze planeet.

Van 2014 tot en met 2017 werkten wij samen met de Nederlandse stichting Trees for All. Dit is de enige stichting in Nederland met het CBF-keurmerk waardoor compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. Er wordt dus vanuit de overheid gecontroleerd of die bomen ook echt worden aangeplant. Trees for All heeft meerdere projecten wereldwijd, en wij kozen destijds voor bomen aanplant op de Filipijnen en in Bolivia.
Lees meer over Trees for All

Sinds 2018 werken wij in samenwerking met de Amerikaanse stichting One Tee Planted. De samenwerking met Trees for All was uitstekend, maar One Tree Planted plant bomen o.a. in de Amerikaanse staat Oregon. De oprichter en ontwerper van HOT&TOT heeft hier vroeger gewoond, dus het is zijn manier om iets terug te doen voor deze prachtige staat. Daarnaast komt veel van het hout dat wij gebruiken voor onze horloges oorspronkelijk uit Noord-Amerika, dus op deze manier wordt er dicht bij de bron terug geplant.

Oregon
Oregon is één van de groenste staten van de VS en heeft enorme natuurgebieden met vele soorten bomen, waaronder de Douglasspar, Amerikaanse witte eik, Ponderosa den, Reuzenlevensboom, Pacifische wilg, es, zwarte balsempopulier en de esdoorn. Helaas zijn deze grote natuurgebieden de laatste jaren onderhevig aan zware bosbranden, waardoor gigantische hoeveelheden natuur vernietigd worden.
One Tree Planted plant meer dan 35 inheemse soorten, zodat het volledige ecosysteem wordt ondersteund, en beschadigde bossen kunnen herstellen. Dat geldt voor de bodem, riviertjes, insecten, vogels, zoogdieren en mensen. Gezonde bossen = schoon water. Als je weleens in Oregon bent geweest, dan weet je hoe belangrijk het is dat deze bossen in stand worden gehouden. En mocht je er nog nooit geweest zijn, zeker doen!
×