Onderhoud van je horloge

Houten horloges onderhouden
HOT&TOT horloges zijn volledig of grotendeels gemaakt van hout, en hout leeft! Dat vraagt om speciaal onderhoud. Hoewel, zo speciaal is het niet. Zolang jij je horloge om je pols draagt, wordt het hout vanzelf gevoed door jouw huidvetten. En daardoor droogt het hout niet uit.

Houdt verder rekening met de volgende tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je HOT&TOT horloge:

  • Doe bij het aankleden je horloge als laatste om (na make-up, parfum, zonnebrandcrème enz.) voordat je het huis verlaat, en doe ‘m af als je naar bed gaat.
  • Hout is een prachtig materiaal om mee te werken, maar het blijft een natuur product dat kwetsbaarder is dan bijv. metaal. Zorg dat de band niet te strak en ook niet te ruim zit. Doe het horloge af met sporten of andere drukke activiteiten.
  • Houd je horloge uit de buurt van water, lotions/crèmes, parfum, zweet en andere vloeistoffen. Als je horloge nat wordt, veeg het dan zo snel mogelijk droog. Hiermee voorkom je condensvorming aan de binnenkant van de glasplaat, en je geeft het vocht geen kans om het hout in te trekken.
  • Vermijd zwemmen, baden, sporten of douchen met uw horloge om. Tegen zoveel water zijn houten horloges simpelweg niet bestand. Het hout zal uitzetten waardoor de schakels niet meer los van elkaar kunnen bewegen, of erger nog, waardoor het uurwerk ontzet raakt.
  • Bewaar je horloge in de HOT&TOT geschenkverpakking wanneer je het horloge niet draagt. Laat het horloge in ieder geval niet (lang) in de zon liggen. Door de hitte kan het hout uitzetten.

Het hout van een HOT&TOT horloge heeft de neiging om een beetje donkerder te worden, door de oliën op je huid. Dit is een natuurlijke eigenschap van hout.
×