Over ons

Duurzame Horloges uit Nederland
HOT&TOT is Nederlands’ duurzaamste horlogemerk. In 2014 startte Joeri Hottentot vanuit zijn studentenkamer en nu zijn onze horloges wereldwijd verkrijgbaar. Inmiddels werken wij vanuit ons kantoor met magazijn in Alkmaar. Hier bedenken en ontwikkelen we nieuwe horloges en vanuit hier worden ook alle bestellingen ingepakt en verzonden.
Wij combineren duurzaam ondernemerschap met de liefde voor stijl en natuur. De horloges van HOT&TOT worden met de hand gemaakt van hout. Het hout dat voor onze horloges wordt gebruikt komt voor 100% uit duurzaam beheerde bossen.
Onze fabrikant is FSC-gecertificeerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt de FSC op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. En wij gaan nog een stap verder:

Voor elk horloge dat wij verkopen, planten wij een boom. Lees hier meer over ons boomplantprogramma. Namens HOT&TOT en dankzij onze klanten zijn er inmiddels duizenden bomen aangeplant in Bolivia, op de Filipijnen en in de Amerikaanse staat Oregon. Zo maken we samen de aarde een stuk groener!
Zonder geitenwollensokken imago
HOT&TOT is een horlogemerk voor mensen die zich willen onderscheiden met unieke, duurzame horloges. Onze horloges bewijzen dat duurzaamheid geen geitenwollensokkenimago hoeft te hebben, en dat topkwaliteit horloges niet duur hoeven te zijn. Naast houten horloges experimenteren wij ook met andere materialen. Zo hebben wij in 2017 de Stones collectie gelanceerd, waarbij wij verschillende (edel)stenen hebben verwerkt in de wijzerplaten van de horloges. Denk aan wit marmer, rozenkwarts, labradoriet, tijgeroogsteen, etc. In 2022 lanceerden wij een volledig nieuw concept, speciaal voor koffieliefhebbers die bij de tijd moeten blijven.

Wereldwijd te koop in winkels én online
Onze horloges zijn zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar in binnen- en buitenland. Al onze verkooppunten in zowel Nederland, de rest van Europa en de Verenigde Staten vind je op de pagina Verkooppunten.
Je vindt onze horloges doorgaans niet bij juweliers. Veel van onze verkooppunten zijn kledingzaken, musea en bezoekerscentra van o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Online bestellen kan natuurlijk ook. En ben je een keer in de buurt van Alkmaar? Kom gerust langs op ons hoofdkantoor om alle collecties in het echt te bekijken (alleen op afspraak).
×